Over mij

Zelfportret met fotograaf Geert Job Sevink

Bio

In 1991 studeerde ik af als dagbladjournalist aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna werkte ik als verslaggever en eindredacteur bij onder meer Dagblad van het Noorden.

Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam, bij meervoudig Zilveren Camera-winnaar Joost van den Broek. Als afstudeerproject maakte ik een fotoserie in hospice Het Gasthuis Groningen. Hier worden terminaal zieken tijdens de laatste maanden van hun leven verzorgd. Daarvan is een boek verschenen, dat hier kan worden gedownload (pdf-bestand).

Over mijn werk

De nadruk in mijn praktijk ligt op fotoreportages en portretfotografie. Ik ben gewend om onder de meeste uiteenlopende omstandigheden tot een goed resultaat te komen.

De waarde van fotografie in drukwerk en op internet kan moeilijk worden overschat. Foto’s worden bekeken voordat iemand nog maar iets heeft gelezen. De kwaliteit van fotografie is bepalend voor de eerste indruk en kan cruciaal zijn om de aandacht van de lezer te pakken en vast te houden.

Sinds iedereen een ‘goede’ foto kan maken met een smartphone, zie je steeds meer niet-professioneel gemaakte foto’s in kranten, tijdschriften en op websites. Daarmee worden uiteraard kosten bespaard, maar de kwaliteit is hooguit acceptabel. Dat doet afbreuk aan de (eerste) indruk die je doelgroep krijgt.

Opdrachtgevers

Dagblad van het Noorden

Nieuwe Oogst

LTO Noord

LTO Nederland

Het Tekenatelier

Zonnehuisgroep Noord

Coöperatie De Marne

Veiligheidsregio Groningen

Vorwärts

Noordelijk Scheepvaartmuseum

NFP Photography Utrecht

Tebbens-Torringa Makelaardij

Cavallaro Retail BV

Webdeveloper Rogier Lankhorst

No Limit Ships

Uitgeverij Passage

Uitgeverij Noordboek

Diatoetsen

Stam & De Bie

Kameleon

Het Groninger Landschap

Heathy Ageing Campus

Valse Wichter

Realax

Museum Het Hoogeland

Cabaretgroep Flexwerk

Museum Wierdenland

Odensehuis Groningen

Pharmaceutisch Weekblad

KNMP

Campus Groningen

VBZO

Natuur en Milieufederatie Groningen

OneWorld Magazine